De mannen achter online seksueel misbruik

Noem het wraakporno, noem het slutshaming… het is allemaal online seksueel misbruik. Het vindt plaats in besloten groepen met vooral mannen. De Volkskrant schreef er een uitgebreid artikel over.

‘Op dit moment kan ik kiezen uit drie chickies’, vertelt Younghornyboyy in KIK, een chatapp waarop de gebruikers anoniem blijven. Even daarvoor heeft hij opgeschept dat het net uit is met ‘een high class miljonairsdochtertje’. Dat was ‘een geil wijf, joh’. Maar helaas: ze stuurde nooit naaktfoto’s.

Nu hebben zich dus drie nieuwe gegadigden aangediend. Younghornyboyy, die als gebruikersplaatje een blauwe boxershort met duidelijk zichtbare erectie heeft, deelt foto’s van de meisjes om zijn chatvrienden te laten oordelen. De afbeeldingen zijn afkomstig van sociale media, de vrouwen zijn gekleed. ‘Nummer drie begint me net veel te appen, dus binnenkort misschien naakt’, belooft de nickname waarachter in werkelijkheid een 22-jarige monteur uit Noord-Brabant schuilgaat, zo ontdekte de Volkskrant. Lees het hele artikel.