Een gezond seksueel leven vergroot onze veerkracht en verrijkt een relatie en de liefde. Het is een misverstand te denken dat seks altijd vanzelf gaat. Soms is hulp van buiten nodig. Een specialist voor kortdurende counseling is de consulent seksuele gezondheid NVVS*. Counseling kan op verschillende manieren: via gesprekken, een online therapiemodule of een combinatie van beide.

*De toevoeging NVVS geeft blijk van een registratie bij de Stichting Nederlands Register voor Seksuologie en geldt als kwaliteitskeurmerk.

Je kunt bij mij terecht met seksuele problemen, zoals:

  • geen zin in seks
  • seksuele onrust, seks- of pornoverslaving
  • verschil in seksuele verlangens of behoeften
  • moeilijk opgewonden raken
  • erectieproblemen
  • niet of te vlug klaarkomen
  • pijn bij penetratie

Daarnaast kun je mij raadplegen bij problemen als:

  • twijfel over seksuele voorkeur
  • vragen over genderidentiteit
  • niet alledaagse seksuele voorkeuren

Werkwijze

Ik werk vanuit een biopsychosociaal model, wat betekent dat er aandacht is voor het lichaam, psychologische factoren en relatiedynamiek. Ik steek in op hechtingsstijl, differentiatie (volgens Schnarch en Perel), geweldloze communicatie (Rosenberg) en zelfwaardering. Ik ben gespecialiseerd in het Vat van Zelfwaardering en in systemisch werken.

In gesprek

Spreekuren houd ik op woensdagavond vanaf 17:00 uur en op vrijdagochtend in Gezondheidscentrum Cartesius in Amersfoort.

Het is ook mogelijk om op andere momenten in de week een gesprek te voeren via beeldbellen.

Het maken van een afspraak kan via het contactformulier.

Online therapie

Via een online therapietraject kunnen veel seksuele problemen verholpen worden. Je betaalt eenmalig 60 euro voor toegang tot de online (beveiligde) omgeving van Therapieland inclusief online feedback van mij. Je kunt ook kiezen voor een goedkoper online traject zonder feedback. Kijk hier voor het aanbod van Therapieland.

Afzeggen

Indien je 24 uur van te voren een spreekuurafspraak afzegt worden er geen kosten in rekening gebracht. Afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

Vergoedingen

Enkele aanvullende verzekeringen vergoeden de consulten seksuele gezondheid en de online therapie, zoals die van VGZ en CZ. Deze vallen onder het kopje ‘psychosociale therapie’. Je kunt zelf de polisvoorwaarden er op na slaan, of check hier het overzicht van alle vergoedingen van ‘psychosociale therapie’ in 2021.

Tarieven

Vorm van counseling Tarief
Spreekuur in Gezondheidscentrum Cartesius. Een consult duurt 45 minuten. € 80,-
Spreekuur via beeldbellen. Een consult duurt 45 minuten. € 70,-
Een online therapiemodule volgen via Therapieland, inclusief persoonlijke feedback. De kosten zijn eenmalig. € 60,-