Scholing Seksuele gezondheid

Binnen de opleiding GZ-psychologie (RINO) en de Master Psychomotorische Therapie (Hogeschool Windesheim) geef ik lessen Seksuologie als gastdocent. Deelnemers leren seksualiteit bespreekbaar maken en adequaat doorvragen bij seksuele problemen. Zij leren seksuele disfuncties (her)kennen vanuit het biopsychosociaal model.

Scholing Seksuele integriteit

Ik deed onderzoek naar seksuele integriteit waaraan o.a. LO-docenten, jeugdsportcoaches en minderjarige sporters deel namen. De scholing ‘Seksuele integriteit’ is een must voor de curricula van sport- en LO-opleidingen in het kader van sociale veiligheid. Drie artikelen zijn gepubliceerd over seksuele integriteit: in Sportgericht, in LO-magazine en in het internationale wetenschappelijke tijdschrift Physical Education & Sport Pedagogy.

Seksuele ontwikkeling van kinderen

Kinderen zijn nieuwsgierig naar hun lichaam, ze gaan vriendschappen en hechtingsrelaties aan, en ze ontwikkelen hun genderidentiteit. Allemaal onderdelen van de seksuele en relationele ontwikkeling. Ik schreef een eerlijk en positief boek over de vulva voor kinderen. Het boek geeft, samen met de grappige en informatieve tekeningen, de boodschap dat praten over je lichaam en seks oké is. Het boek heet Lekker in  je lijf! en is te koop via bol.com en Edusex. Voor stichting Kind & Seksualiteit draag ik bij aan scholingen over de seksuele ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren.

Supervisie NVVS

Ik verzorg supervisie aan consulenten seksuele gezondheid tijdens hun NVVS-registratietraject en aan andere professionals die hun competenties m.b.t. counseling, seksuologische interventies en/of seksuele voorlichting willen verbeteren.

Omdat ik in opleiding ben tot supervisor NVVS, kan ik supervisie aanbieden voor een gereduceerd tarief van 50 euro per uur (i.p.v. 100 euro per uur). Als CRKBO geregistreerd docent heb ik een btw-vrijstelling voor supervisie in het kader van een specifieke opleiding.

De supervisie-uren die je bij mij afneemt tellen volledig mee voor je registratie. Groepssupervisie is ook mogelijk.

Voor meer informatie kunnen jullie contact opnemen met mij via een mail aan info@seksuelegezondheidamersfoort.nl