Scholing 

Seksuele gezondheid

Voor de RINO Groep opleiding GZ-psychologie en in de Master Psychomotorische Therapie van Hogeschool Windesheim geef ik lessen Seksuologie als gastdocent. Deelnemers leren seksualiteit bespreekbaar maken en adequaat doorvragen bij seksuele problemen. Zij leren seksuele disfuncties (her)kennen vanuit het biopsychosociaal model.

Seksuele integriteit

Seksuele integriteit is het bewust, respectvol en verantwoordelijk omgaan met je eigen seksualiteit en die van de ander. Het is een pedagogische taak van iedereen die met kinderen en jongeren werkt. Maar dit is moeilijk, gezien de hoge prevalentiecijfers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in het onderwijs en de sport. Ik deed onderzoek naar seksuele integriteit waarbij ik direct betrokkenen, o.a. LO-docenten, jeugdsportcoaches en minderjarige sporters, heb bevraagd. De scholing ‘Seksuele integriteit’ is een must voor de curricula van sport- en LO-opleidingen in het kader van sociale veiligheid. Drie artikelen zijn gepubliceerd over seksuele integriteit: in Sportgericht, in LO-magazine en in het internationale wetenschappelijke tijdschrift Physical Education & Sport Pedagogy.

Seksuele ontwikkeling van kinderen

Kinderen zijn nieuwsgierig naar hun lichaam, ze gaan vriendschappen en hechtingsrelaties aan, en ze ontwikkelen hun genderidentiteit. Allemaal onderdelen van de seksuele en relationele ontwikkeling. Ik schreef een eerlijk en positief boek over de vulva voor kinderen. Het boek geeft, samen met de grappige en informatieve tekeningen, de boodschap dat praten over je lichaam en seks oké is. Het boek heet Lekker in  je lijf! en is te koop via bol.com en Edusex. Voor stichting Kind & Seksualiteit draag ik bij aan scholingen over de seksuele ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren.

Supervisie NVVS

Ik verzorg supervisie aan consulenten seksuele gezondheid tijdens hun NVVS-registratietraject en aan andere professionals die hun competenties m.b.t. counseling, seksuologische interventies en/of seksuele voorlichting willen verbeteren.

Omdat ik in opleiding ben tot supervisor NVVS, kan ik supervisie aanbieden voor een gereduceerd tarief van 50 euro per uur (i.p.v. 100 euro per uur).

De supervisie-uren die je bij mij afneemt tellen volledig mee voor je registratie. Groepssupervisie is ook mogelijk.

Voor meer informatie kunnen jullie contact opnemen met mij via een mail aan info@seksuelegezondheidamersfoort.nl