Als consulent seksuele gezondheid NVVS, supervisor NVVS i.o. en gedragswetenschapper richt ik mij op counseling, professionalisering, onderzoek en voorlichting, altijd met het doel: bijdragen aan de seksuele gezondheid van mensen.

Na mijn opleiding Pedagogische wetenschappen aan de Universiteit Utrecht heb ik mij gespecialiseerd in de seksuologie.

Door mijn registratie als consulent seksuele gezondheid NVVS bij de Stichting het Nederlands Register voor Seksuologie (NRVS) heb ik een doorlopende opleidings- en intervisieverplichting. Ook volgde ik de cursus Systeem & Seks (Swolsche School) en de opleiding Vat van Zelfwaardering, een behandelstrategie voor mensen met hardnekkige seksuele en/of relatieproblemen. Momenteel ben ik in opleiding tot supervisor NVVS.

In 2018 en 2019 deed ik onderzoek naar seksuele integriteit in de sport. Lees hier de publicaties.

In 2020 verscheen Lekker in je lijf!, een voorlichtingsboek dat ik schreef voor kinderen van 6-10 jaar en hun opvoeders. Volgens een recensie in het NRC: “De tekst is toegankelijk, vrolijk qua taal, serieus qua inhoud. Lezers leren de juiste woorden voor vulva en vagina, in plaats van poes, poentje, voorbips en vlinder.”

Binnen de Nederlandse Vereniging Voor Seksuologie (NVVS) ben ik actief als coördinator van de special interest group Gezondheidsbevordering. Daarnaast ben ik lid van de registratiecommissie van de NRVS.

Ik ben bestuurslid bij stichting Kind & Seksualiteit. Deze stichting organiseert symposia en webinars over de seksuele ontwikkeling en opvoeding van kinderen, voor opvoeders en jeugdprofessionals.

Ik ben een CRKBO geregistreerd docent. Ik ben o.a. gastdocent Seksuologie binnen de opleiding GZ-psychologie van de RINO, bij NOC*NSF en bij Hogeschool Windesheim, bachelor en master-opleiding Psychomotorische Therapie.

Voor mijn gehele CV, kijk op https://www.linkedin.com/in/esther-van-der-steeg-01057312