Na seksueel misbruik…

Naar aanleiding van #metoo delen steeds meer vrouwen en mannen verhalen over grensoverschrijdend gedrag. Vaak gaat het over het incident zelf, maar welke impact heeft zo’n moment waarop iemand jouw grenzen schendt op de rest van je leven? Johan*, 54, getuigt over hoe een wandeling in het park toen hij twaalf was hem tot vandaag parten speelt.

Het begon ermee dat ik me bijzonder ongemakkelijk voelde als ik naakt was. Waar anderen bij waren en zelfs als ik alleen was. Ik probeerde mijn lichaam zoveel mogelijk verborgen te houden: ik ging in bad met een zwembroek aan en met de deur op slot, hield niet van sport omdat ik bang was voor het douchen achteraf, haatte lichamelijke opvoeding op school. Ik kon me nauwelijks uitkleden waar anderen bij waren, had altijd buikpijn als het tijd was voor lichamelijke opvoeding op school. Mijn ouders moeten geweten hebben dat er iets mis was, maar de ware oorzaak heb ik nooit verteld.

Lees hier het hele artikel, gepubliceerd in Charlie Magazine.