Seksuele revolutie migrantenvrouwen

Een seksuele revolutie door vrouwen uit migrantengemeenschappen is hoog nodig, vindt vrouwenrechtenorganisatie Femmes For Freedom. Onder het motto ’I decide’ start deze week een campagne die de aandacht vestigt op de conservatieve seksuele moraal in veel allochtone milieus. „Het is tijd om de overgevoelige omgang met seksualiteit in migrantenkringen te doorbreken.”

Shirin Musa (42) is een en ander gewend als het aankomt op het doorbreken van taboes. Of het nu gaat om eerwraak, vrouwenbesnijdenis, vrije partnerkeuze, haar club Femmes For Freedom (FFF) windt er geen doekjes om als er problemen rond vrouwenrechten worden aangesneden.

„Voor migrantenvrouwen is het vaak helemaal niet vanzelfsprekend om baas te zijn over hun eigen lichaam en hun eigen seksualiteit. Ze mogen niet seksueel actief zijn voor het huwelijk, ze moeten faken dat ze maagd zijn, ze moeten in bed doen wat hun man zegt. En ze denken ook vaak dat dit zo hoort.” zegt Shirin Musa. Dit moet anders! Lees meer over de campagne op De Telegraaf.