Praat vroeg met jongens over seks

Jongens houden hun gevoelens en onzekerheden het liefst voor zichzelf? Niet de honderden jongens die de Amerikaanse journalist Peggy Orenstein sprak voor haar boek Boys & Sex. En juist door vroeg over seksualiteit te praten, is later veel leed te voorkomen.  Lees dit artikel in de VK.

Orenstein schreef het boek Boys & Sex, waarvoor zij twee jaar lang sprak met meer dan honderd jongens en mannen tussen 16 en 22 jaar: hetero, homo, bi of trans, op de universiteit of net daarvoor, verspreid over heel Amerika. De gesprekken over seks en liefde, kleedkamerpraat en porno, seksuele instemming en wangedrag zijn gelardeerd met wetenschappelijk onderzoek en interviews met experts.

Boys & Sex is een boek met een waarschuwing geworden. ‘Jongens groeien op in dezelfde verwrongen, vercommercialiseerde, misogyne cultuur als meisjes’, stelt Orenstein. ‘Als we daarvoor niet een sterk tegenwicht bieden, als we niet met hen praten, bestaat de kans dat jongens seks steeds meer gaan beschouwen als een dienst die vrouwen hun moeten verlenen.’