Karlijn Westerman (ASK/NOC*NSF) over Esther van der Steeg

Ik volgde de scholing ‘Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag’ op 25 september 2018 in Eindhoven, aangeboden door NOC*NSF en verzorgd door Esther van der Steeg. Ik vond de manier van presenteren heel prettig! Even wat uitleg en theorie en door naar actie! Waar het volgens mij om draait in deze scholing, is het beoordelen van het grijze gebied, wanneer wordt het grensoverschrijdend gedrag? Waar ligt de grens en wat doe je als deze wordt overtreden? Deelnemers worden zich bewust dat die grens voor iedereen anders is en dat het dus goed is om vooraf afspraken met elkaar te maken. Ik denk dat door de titel van de scholing ‘Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag’ mensen veel meer gericht zijn op grensoverschrijdend gedrag in heftiger vormen. Dát herkennen en voorkomen is natuurlijk heel belangrijk maar voor de clubs en verenigingen is juist het ‘grijze gebied’ relevant, omdat dát dagelijks speelt in een club. Ik vind de scholing zoals ik hem nu ervaren heb, een must voor elke trainer/coach/bestuurder/vrijwilliger binnen de club!!